Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Totalnie warzywny, bezglutenowy wrap z ciecierzycy, do serwowania z ulubionymi dodatkami, każdego dnia z czymś nowym! Takie szybkie przepisy ułatwiają gotowanie i dostarczają nowych inspiracji!

Składniki

0,5 szklanka mąka z ciecierzycy
0,7 szklanka woda
1 szczypta sól
1 szczypta kurkuma
0,5 łyżeczka oregano
1 szt. jajko S
1 łyżeczka olej rzepakowy

Opis wykonania

W jednej miseczce wymieszać suche składniki (ciecierzyca, kurkuma, sól, oregano), dodać jajko i łyżeczkę oliwy. Połączyć składniki, stopniowo dolewając wodę, mieszać do uzyskania gładkiej, bezgrudkowej konsystencji przypominającej ciasto naleśnikowe. Ciasto przykryć suchą ściereczką i odstawić na 20-30 min. Po upływie tego czasu smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej z obu stron bez użycia dodatkowego tłuszczu. Ciasto możemy również wlać na bardzo rozgrzaną patelnię po czym zmniejszyć ogień i wysuszyć ciasto z obu stron do chrupkości po czym podzielić na trójkąty i zamiast faszerować naleśnika, wykorzystać produkt do maczania w ulubionej paście warzywnej. Surowe ciasto można przechowywać do 3 dni w lodówce. Zaleca się serwować z ulubionymi, różnorodnymi składnikami. W prezentowanym posiłku wykorzystano sałatę lodową, rukolę, pomidora, paprykę, oliwki i tuńczyka. Całość polano octem balsamicznym.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych