Chrupiący wrap z ciecierzycy
4 porcje
45 min
Łatwe
Składniki
Chrupiący wrap z ciecierzycy
Chrupiący wrap z ciecierzycy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W jednej miseczce wymieszać suche składniki (ciecierzyca, kurkuma, sól, oregano), dodać jajko i łyżeczkę oliwy. Połączyć składniki, stopniowo dolewając wodę, mieszać do uzyskania gładkiej, bezgrudkowej konsystencji przypominającej ciasto naleśnikowe. Ciasto przykryć suchą ściereczką i odstawić na 20-30 min. Po upływie tego czasu smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej z obu stron bez użycia dodatkowego tłuszczu. Ciasto możemy również wlać na bardzo rozgrzaną patelnię po czym zmniejszyć ogień i wysuszyć ciasto z obu stron do chrupkości po czym podzielić na trójkąty i zamiast faszerować naleśnika, wykorzystać produkt do maczania w ulubionej paście warzywnej. Surowe ciasto można przechowywać do 3 dni w lodówce. Zaleca się serwować z ulubionymi, różnorodnymi składnikami. W prezentowanym posiłku wykorzystano sałatę lodową, rukolę, pomidora, paprykę, oliwki i tuńczyka. Całość polano octem balsamicznym.
Komentarze