Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Ciasteczka owsiano-kokosowe z polewą czekoladową

Ciasteczka owsiano-kokosowe z polewą czekoladową
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kruche, fit ciasteczka owsiane, które skradną każdy brzuszek, nawet tych najmłodszych. Tak proste w wykonaniu, że dzieciaki same chcą je zrobić!

Składniki

1 szklanka Zmielone płatki owsiane
3/4 szklanka Mąka kokosowa
Jajko
1 łyżka Miód (ulubiony)
1 łyżka Rozpuszczony olej kokosowy
1 łyżeczka Aromat waniliowy
2 garść Wiórki kokosowe
1 garść Lekko zmielone ziarna słonecznika i/lub migdałów
Czekolada 90%

Opis wykonania

Jeśli używamy migdałów parzymy je i zdejmujemy z nich skórkę. Wszystkie składniki (z wyjątkiem czekolady) łączymy ze sobą ręcznie lub mieszając szpatułką. Z powstałej masy formujemy średniej wielkości kulki, które następnie lekko spłaszczamy. Układamy je na papierze do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na 15 minut. Czekoladę roztapiamy w miseczce nad parą wodną. Powstałą polewę nabieramy na łyżkę i oblewamy nią upieczone, lekko przestudzone ciasteczka. Pozostawiamy do zastygnięcia. Smacznego! :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Przepis banalny ale właśnie o to chodzi! Bardzo szybko jesteśmy w stanie stworzyć przepyszne ciastka i do tego fit, czego chcieć więcej!
Marzenna
Smaczne i syte do kawki czy herbatki na deser.