Kolorowe ciasteczka z lentilkami
4 porcje
Średnie
Składniki
ciasteczka z lentilkami
ciasteczka z lentilkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Tabliczkę gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i wlać do masy maślanej podczas ucierania. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao przesiać, dodać do masy maślanej i dokładnie utrzeć. Ciasto wstawić do lodówki na minimum kwadrans. Po tym czasie z ciasta formować kulki, układać je na blaszce i spłaszczać ręką. Ciasteczka sporo się powiększą, dlatego należy zrobić duże odstępy. Na każdym ciastku ułożyć po kilka lentilków i docisnąć. Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C i piec około 10 minut. Ciasteczka przy wyjmowaniu z piekarnika będą miękkie ale po chwili stwardnieją i nie będą sie kruszyć.
Komentarze