Ciastka owsiane z bakaliami
9 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Ciastka owsiane z bakaliami
Ciastka owsiane z bakaliami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jabłka obierz i wydrąż gniazda nasienne, pokrój na mniejsze cząstki i uduś z dodatkiem przypraw korzennych i wanilią, wymieszaj dokładnie. Odstaw do przestudzenia.
W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki - możesz je modyfikować wedle uznania, smaku i zawartości szafek kuchennych (np. zamiast pestek dodaj posiekane orzechy lub niełuskane ziarna konopi, zamiast owoców goji suszoną żurawinę lub rodzynki itp.).
Dodaj jajko, olej oraz uduszone jabłka (pamiętaj o wyjęciu z nich goździków i laski cynamonu).
Wymieszaj dokładnie i układaj na blasze formując okrągłe placuszki.
Piecz 20-25 minut w 160 st. C
Komentarze