Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciastka owsiane z bakaliami

Opis wykonania

Przepyszne, mocno chrupiące o korzennym aromacie. Ciastka idealne na deser, do popołudniowej kawy!

Jabłka obierz i wydrąż gniazda nasienne, pokrój na mniejsze cząstki i uduś z dodatkiem przypraw korzennych i wanilią, wymieszaj dokładnie. Odstaw do przestudzenia.

W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki - możesz je modyfikować wedle uznania, smaku i zawartości szafek kuchennych (np. zamiast pestek dodaj posiekane orzechy lub niełuskane ziarna konopi, zamiast owoców goji suszoną żurawinę lub rodzynki itp.).
Dodaj jajko, olej oraz uduszone jabłka (pamiętaj o wyjęciu z nich goździków i laski cynamonu).

Wymieszaj dokładnie i układaj na blasze formując okrągłe placuszki.
Piecz 20-25 minut w 160 st. C