Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepyszne, mocno chrupiące o korzennym aromacie. Ciastka idealne na deser, do popołudniowej kawy!

Składniki

2 szklanka płatki owsiane
3 łyżka siemię lniane
2 łyżka owoce goji
2 łyżka migdały
2 łyżka pestki dyni
2 szt. jabłko
1 szt. jajko
3 łyżka olej rzepakowy

Opis wykonania

Jabłka obierz i wydrąż gniazda nasienne, pokrój na mniejsze cząstki i uduś z dodatkiem przypraw korzennych i wanilią, wymieszaj dokładnie. Odstaw do przestudzenia.

W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki - możesz je modyfikować wedle uznania, smaku i zawartości szafek kuchennych (np. zamiast pestek dodaj posiekane orzechy lub niełuskane ziarna konopi, zamiast owoców goji suszoną żurawinę lub rodzynki itp.).
Dodaj jajko, olej oraz uduszone jabłka (pamiętaj o wyjęciu z nich goździków i laski cynamonu).

Wymieszaj dokładnie i układaj na blasze formując okrągłe placuszki.
Piecz 20-25 minut w 160 st. C

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Świetna i zdrowa przekąska, która zaspokoi "słodki" głód.