Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Proteinowe ciasto na bazie dyni piżmowej i bananów

Składniki

300 g Banan
2 szt. Jajka
80 g Odżywka białkowa
400 g Dynia piżmowa
1/2 łyżeczka Soda oczyszczona
1/2 łyżeczka Olej kokosowy

Opis wykonania

Dynie piżmową surowa zetrzeć na średnich oczkach. Jajka, banany, połowę startej dyni i sodę blendujemy, dodajemy odżywkę białkową smakową ( można zamienić na 100 g mąki i miód do smaku) blendujemy. Mieszamy z pozostała startą częścią dyni. Gotową masę przelać do średniej ( u mnie średnica podstawy ok 25 cm)formy wyłożonej papierem pergaminowym i posmarowaną olejem kokosowym. Pieczymy 180 stopni ok 45 min z odżywką, z mąką ok godzinki. Pilnujemy , każdy piekarnik jest inny. Studzimy na kratce. Ciacho można polać roztopiona gorzka czekolada.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych