Ciasto rabarbarowe

4 porcje
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Ciasto rabarbarowe
Ciasto rabarbarowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Z podanych składników przygotować ciasto ucierane. Nasmarować formę do pieczenia. Włożyć do niej ciasto ucierane i równomiernie rozprowadzić.
Rabarbar oczyścić, umyć i pokroić na kawałki długości ok. 3 cm. Równomiernie rozmieścić na cieście. Ubić białko. Cukier wsypywać małymi porcjami. Masę białkową rozprowadzić na rabarbarze. Ciasto piec w podany sposób.
Sposób nastawania: gorące powietrze 160-170⁰C oraz mikrofalówka 90 W, 30-40 minut. Wariant: zamiast rabarbaru można użyć również innego kwaśnego owocu jak np. agrest lub porzeczki.
Komentarze