


pyszne ciasto jogurtowo - galaretkowe na spodzie herbatnikowym ( bez pieczenia )
Herbatniki rozkruszamy a masło roztapiamy i dokładnie mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą i na nią rozgniatamy na całości ciasto herbatnikowe z masłem. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Trzy galaretki ( agrestową, wiśniową i jedna cytrynową ) rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu. Gdy przestygną i zaczną lekko tężeć to kolejno mieszamy ją z jogurtem naturalnym - każdą osobno. Wylewając 1 warstwę wstawiamy do lodówki do stężenia, wyciągamy i dajemy kolejną, wstawiamy do stężenia i kładziemy ostatnią. Czwartą galaretkę ( cytrynową ) też przygotowujemy w połowie wody podanej na opakowaniu i gdy przestygnie wylewamy na wierzch placka i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.