Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

240 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
pyszne ciasto jogurtowo - galaretkowe na spodzie herbatnikowym ( bez pieczenia )

Składniki

200 g herbatniki
200 g masło
2 łyżka ciemne kakao
3 szt. jogurt naturalny 330 g
1 szt. galaretka wisniowa
1 szt. galaretka agrestowa
2 szt. galaretka cytrynowa

Opis wykonania

Herbatniki rozkruszamy a masło roztapiamy i dokładnie mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą i na nią rozgniatamy na całości ciasto herbatnikowe z masłem. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Trzy galaretki ( agrestową, wiśniową i jedna cytrynową ) rozpuszczamy w połowie wody podanej na opakowaniu. Gdy przestygną i zaczną lekko tężeć to kolejno mieszamy ją z jogurtem naturalnym - każdą osobno. Wylewając 1 warstwę wstawiamy do lodówki do stężenia, wyciągamy i dajemy kolejną, wstawiamy do stężenia i kładziemy ostatnią. Czwartą galaretkę ( cytrynową ) też przygotowujemy w połowie wody podanej na opakowaniu i gdy przestygnie wylewamy na wierzch placka i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych