Ciasto z batatów w wersji fit
 
                                            4 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Ciasto z batatów w wersji fit
Ciasto z batatów w wersji fit
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Bataty umyj i obierz, a następnie zetrzyj na tarce.
Suche składniki wymieszaj w misce.
Porada
Miód możesz zastąpić ksylitolem, a mąkę pełnoziarnistą mąką kokosową.
 
                        Oddziel białka od żółtek. Żółtka wymieszaj z olejem i miodem. Dodaj je do suchych składników, a całość dokładnie wymieszaj.
Ubij białka ze szczyptą soli i dodaj do reszty składników. Delikatnie wymieszaj, by piana nie opadła.
Gotową masę wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto piecz w 175 stopniach przez około 30-45 minut.
 
                                     
                                    -thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze