Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ciasto z czerwonym winem

Opis wykonania

Ciasto z czerwonym winem, wiórkami czekoladowymi i cynamonem.

Ubić białka i wsypać 100 g cukru. Bardzo sztywną masę odstawić w chłodne miejsce. Żółtka z cukrem, cukrem waniliowym I masłem utrzeć na puszystą masę. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i dalej mieszać. Następnie dodać cynamon, tartą czekoladę i czerwone wino. Dodać około 1/3 piany z białka stale mieszając. Ostrożnie domieszać resztę. Nasmarować formę do babki i posypać niewielką ilością mąki. WIać ciasto i piec babkę w podany sposób. Po upieczeniu pozostawić na krótko do wystygnięcia w formie, a następnie wyjąć. Posypać cukrem pudrem. Sposób nastawiania: gorące powietrze 170-180⁰C oraz mikrofalówka 90 W, 30-40 minut.