Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciasto które można jeść bez ograniczeń.

Składniki

300 g kasza jaglana
1,5 kg jabłka
1 łyżeczka cynamon
2 łyżka miód

Opis wykonania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 3/4 szklanki startych jabłek odłożyć, a do po pozostałych dodać kaszę jaglaną, cynamon, miód oraz rodzynki, wymieszać. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Na wierzchu ułożyć pozostałe jabłka, docisnąć. Piec 90 minut w temperaturze 200 stopni.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych