Ciepłe lody
![Ciepłe lody](https://akademiasmaku.pl/storage/7623/conversions/cieple-lody-4796-single.webp)
4 porcje
35 min
Łatwe
Składniki
Ciepłe lody
Ciepłe lody
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9241/conversions/DbBk8hrYZ8djG1-thumb.webp)
W misce robota kuchennego umieść białka, cukier i wodę. Miksuj przez 2 minuty.
Po tym czasie naczynie umieść nad kąpielą wodną i miksuj masę przez 12 minut (naczynie nie może dotykać gorącej wody). Krem stanie się gęsty.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9242/conversions/c5QnE73xmS3AnB-thumb.webp)
Gotowy krem szprycuj rękawem z nakładką w kształcie gwiazdki do wafelków. Odstaw do lodówki.
Przygotuj polewę czekoladową – śmietankę podgrzej, dodaj pokruszoną czekoladę, chwilę mieszaj i gotowe. Odstaw z płyty grzewczej na ok. 15 minut.
Porada
Idealnie puszysty biszkopt? Domowa bita śmietana? Ich przygotowanie nigdy nie było prostsze. Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch automatycznie skończy pracę, gdy składniki będą idealnie ubite.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9243/conversions/EdmMVVpoW6HkqY-thumb.webp)
Lody zanurz w czekoladzie i odstaw ponownie do lodówki.
Komentarze