Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Torcik bezowy z owocami

Torcik bezowy z owocami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Liczba ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bezy z owocami i kremem, idealne na deser!

Składniki

3 białka,0,20 cukier, śmietana 0,10,mascarpone 0,10,owoce kg Białka, cukier.,śmietana 31 %,owoce, mascarpone

Opis wykonania

Białka łączymy z cukrem i ubijamy na sztywno, wypiekamy w temperaturze 125 stopni przez 5o minut, ubijam śmietanę dodajemy mascarpone cukier i skórkę z cytryny,torcik przekładamy kremem i owocami, na górę także krem i dekoracja z owoców

Porada Szefa

Jak ubić pianę z białek, żeby nie opadła?

Podczas ubijania piany z białek warto dodać do niej kilka kropel soku ze świeżo wyciśniętej cytryny. W ten sposób zapobiegniesz jej opadnięciu.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
1991RB
U mnie wersja z borówkami, które idealnie przełamują słodycz bezy. Szybki i łatwy przepis.
Mila
Torcik bezowy z owocami to połączenie lekkości i słodyczy z odświeżającym akcentem. Chrupiąca, delikatna beza idealnie komponuje się z soczystymi owocami i odrobiną bitej śmietany. To deser, który zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem — lekki, kolorowy i elegancki. Lubię modyfikować ten przepis i zrobić dużooo mniejszych porcji.
NatPab
Słodkości nigdy dość