Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Cukinia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej

Cukinia marynowana w zalewie słodko-kwaśnej
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe


Marynowana cukinia w zalewie słodko-kwaśnej to świetny pomysł, aby cieszyć się warzywami w jesienno-zimowym sezonie. To dodatek do wielu dań, który jest prosty w przygotowaniu.

Składniki

800 ml - wody
250 ml - octu 10%
150 g - cukru
2 szt. - cukinii
1 szt. - marchewki
4 szt. - liści laurowych
8 ziaren - ziela angielskiego
2 łyżeczki - miodu
1 łyżeczka - soli
1 łyżeczka - curry w proszku
1 łyżeczka - gorczycy
kilka gałązek - tymianku

Opis wykonania

Krok 1

Cukinię i marchew pokrój w plastry (kawałki) i ułóż w słoikach. Do słoików włóż: liście laurowe, ziele angielskie, ziarna gorczycy i gałązki tymianku.

Krok 2

W garnka wlej: wodę, ocet, cukier, miód, sól, curry, wymieszaj, a potem zagotuj na płycie grzewczej.

Krok 3

Gorącą zalewą zalej cukinię i marchew, zakręcić słoiki i przekręć do góry dnem. Zostaw do wystygnięcia.

Porada

Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych. 



Bosh Logo
Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych