Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kolorowe rafaello z kaszy jaglanej obtoczone w wiórkach kokosowych i kakao z migdałem w środku.

Składniki

100 g Kasza jaglana
1 szklanka Mleko
1 szklanka Woda
1 łyżka Miód
15 szt. Migdały
1/2 szklanka Kakao
1 szklanka Wiórki kokosowe

Opis wykonania

1. Kaszę jaglaną przepłukujemy i gotujemy z wiórkami kokosowymi na wodzie i mleku przez około 20 minut. 2. Po ugotowaniu studzimy, dodajemy łyżkę miodu, dokładnie mieszamy i formujemy kulki. 3. Do środka każdej kulki wciskamy migdał. 4. Część kulek obtaczamy w wiórkach a część w kakao. 5. Kulki przechowujemy w lodowce. Z podanego przepisu wychodzi sporo kulek, można je rownież zamrozić.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych