Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

9 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
CZekoladowa muffinka ale bardzo zdrowa

Składniki

2 szklanka mąka orkiszowa
200 g masło klarowane
1 szklanka mleko kozie/kokosowe czy inne
1 szt. jajko od szczesliwych kur
0,5 szklanka cukier trzcinowy
1 szt. cukier trzcinowy waniliowy ekologiczny
3 łyżeczka soda
4 łyżka kakao bez cukru
2 łyżka cynamon

Opis wykonania

Roztopić masło, dodac do niego jajko i ubić rózgą, nastepnie do tego powoli wlewamy mleko i ubijamy ponownie. Suche składniki mieszamy w oddzielnej misce. Powoli wsypujemy suche składniki do mokrych i mieszamy łyzką.Nigdy odwrotnie !!!! Masą napełniamy papierki na muffinki około 3/4 wysokości bo znacznie rosną. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem na 200 C na 17-20 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
zielone_obloczki
Moje wypieki. Pycha😊
Aleksandra J
Dobre babeczki 😊