Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Czekolada

Czekolada
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Naturalna czekolada - która na długo zapada w pamięć.

Składniki

1 szt. mleko pełne w proszku
6 łyżeczka kakao
1 szt. masło
10 dkg orzechy
125 ml mleko
200 ml cukier

Opis wykonania

Orzechy drobno siekamy. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy cukier. Kiedy będą dobrze rozpuszczone dodajemy kakao i mleko w proszku energicznie mieszając. Po połączeniu składników, ściągamy powstałą masę z ognia dolewamy mleko i wrzucamy orzechy. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Prostokątną blachę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę wyrównując. Odstawiamy do lodówki na 2 h. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy w dowolny kształt. Czekolada jest tak dobra, że nie można powstrzymać żeby nie zjeść całej. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Te kawałki czekolady rozpływają się w ustach – prawdziwy raj dla podniebienia