Czekoladowe ciasto z czerwoną fasolą
6 porcje
Średnie
Ciasto czekoladowe z mrożonymi owocami i czerwoną fasolą.
Składniki
puszka czerwonej fasoli
jajka
2 łyżka oliwy
1 łyżka ekstraktu waniliowego
200 g cukru trzcinowego
3 łyżka kakao niesłodzonego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczka soli
Orzechów włoskich
owoce mrożone
Czekoladowe ciasto z czerwoną fasolą
Czekoladowe ciasto z czerwoną fasolą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Kwadratową formę do brownie wykładamy papierem do pieczenia.
- Wszystkie składniki poza orzechami przekładamy do blendera i miksujemy aż masa będzie gładka, następnie wylewamy masę do przygotowanej formy.
- Na wierzch ciasta kładziemy połówki orzechów.
- Pieczemy je przez 25-30 minut, do suchego patyczka.
- Po upieczeniu ciasto kroimy na kwadratowe porcje. Mrożone owoce blendujemy i powstałym sosem ozdabiamy kawałki ciasta.
- Każdy kawałek dekorujemy listkiem mięty.
Komentarze