Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Czekoladowe ciasto z czerwoną fasolą

Czekoladowe ciasto z czerwoną fasolą
Ilośc porcji

6 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ciasto czekoladowe z mrożonymi owocami i czerwoną fasolą.

Składniki

puszka czerwonej fasoli
jajka
2 łyżka oliwy
1 łyżka ekstraktu waniliowego
200 g cukru trzcinowego
3 łyżka kakao niesłodzonego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 łyżeczka soli
Orzechów włoskich
owoce mrożone

Opis wykonania

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Kwadratową formę do brownie wykładamy papierem do pieczenia.
  2. Wszystkie składniki poza orzechami przekładamy do blendera i miksujemy aż masa będzie gładka, następnie wylewamy masę do przygotowanej formy.
  3. Na wierzch ciasta kładziemy połówki orzechów.
  4. Pieczemy je przez 25-30 minut, do suchego patyczka.
  5. Po upieczeniu ciasto kroimy na kwadratowe porcje. Mrożone owoce blendujemy i powstałym sosem ozdabiamy kawałki ciasta.
  6. Każdy kawałek dekorujemy listkiem mięty.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Zamiast orzechów na wierzch, dodałam masło orzechowe do ciasto i wyszło super, w ogóle nie czuć smaku fasoli