Czekoladowe muffiny - łez wyciskacze

4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Czekoladowe muffiny - łez wyciskacze
Czekoladowe muffiny - łez wyciskacze
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Zagotuj wodę w garnku i ułóż na nim miskę. Wody musi być tyle, żeby nie dotykała miski.
Najpierw rozpuść masło, potem dodaj czekoladę i mieszaj aż powstanie jednolita masa. Odstaw do ostygnięcia.
Porada
Żeby sprawdzić, czy jajko jest świeże włóż je do szklanki z wodą. Jeśli opada na dno, to znaczy, że dobre.

W MUMie ubij jajka z cukrem, dodaj kakao, mąkę i szczyptę soli oraz chilli. Miksuj całość na małych obrotach.
Dodaj rozpuszczoną czekoladę z masłem i wymieszaj łyżką. Mleczną czekoladę pokrój w kostkę i połącz z masą.
Muffinkowe foremki/papiloty napełnij do 3/4 wysokości i piecz 25 minut w 180 stopniach – po wyjęciu nałóż na każdą babeczkę łyżeczkę konfitury różanej.
Komentarze