Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Czekoladowo-bananowe ciasto cukiniowe

Czekoladowo-bananowe ciasto cukiniowe
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zbite, ciężkie, wilgotne ciasto z cukinii doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie w pracy

Składniki

11 g Cukinia, jajka, banany, mąką kukurydziana, mąką pełnoziarnista, olej kokosowy, kakao, wiórki kokosowe, miód, jagody

Opis wykonania

Przepis: mała cukinia, 3 jajka, 2 dojrzałe banany plus jeden na wierzch, 100 g mąki kukurydzianej, 80 g mąki pełnoziarnistej, kilka płaskich łyżek oleju kokosowego, 30 g kakao, , 40 g wiórków kokosowych, miód wedle uznania. Cukinie ścieramy na tarce, odciskamy z nadmiaru wody, dodajemy mąki, jajka, miód, olej kokosowy, wiórki kokosowe, rozgniecione banany i dokladnie mieszamy. Dzielimy nana dwie części. Do większej dodajemy kakao, mieszamy i wylewamy do foremki wyscielonej papierem do pieczenia,na ciemną masę wykładamy jasną, na wierzch dajemy banana i jagody. Pieczemy w 180 stopniach jakieś 40 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych