Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealne drugie śniadanie lub deser. Tapioka jest lekkostrawna, bezglutenowa i jest dobrym źródłem węglowodanów dla sportowców.

Składniki

1/3 szklanka drobna tapioka
1 szklanka mleko kokosowe
1 łyżka kakao
banan
1 łyżeczka ksylitol
mały granat

Opis wykonania

Kuleczki tapioki płuczemy i zalewamy wodą. Odstawiamy na co najmniej godzinę. Po tym czasie odlewamy wodę, dodajemy mleko i ksylitol. Gotujemy ok 20 minut, często mieszając, gdyż masa łatwo przywiera do dna garnka. Gdy kuleczki zrobią się przeźroczyste, dodajemy kakao i banana. Blendujemy wszystko na gładką masę. Pudding przelewamy do szklaneczek i zostawiamy do wystygnięcia. Podajemy z granatem lub innymi ulubionymi owocami. Dobrze sprawdzą się również maliny i truskawki.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych