Czekoladowy pudding z tapioki
 
                                            2 porcje
90 min
Łatwe
                    Idealne drugie śniadanie lub deser. Tapioka jest lekkostrawna, bezglutenowa i jest dobrym źródłem węglowodanów dla sportowców. 
                
                Składniki
1/3 szklanka drobna tapioka
                                                            1 szklanka mleko kokosowe
                                                            1 łyżka kakao
                                                            banan
                                                            1 łyżeczka ksylitol
                                                            mały granat
                                                    Czekoladowy pudding z tapioki
Czekoladowy pudding z tapioki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            Kuleczki tapioki płuczemy i zalewamy wodą. Odstawiamy na co najmniej godzinę. 
Po tym czasie odlewamy wodę, dodajemy mleko i ksylitol. Gotujemy ok 20 minut, często mieszając, gdyż masa łatwo przywiera do dna garnka. 
Gdy kuleczki zrobią się przeźroczyste, dodajemy kakao i banana. Blendujemy wszystko na gładką masę. 
Pudding przelewamy do szklaneczek i zostawiamy do wystygnięcia.
Podajemy z granatem lub innymi ulubionymi owocami. Dobrze sprawdzą się również maliny i truskawki. 
        
        
            
    
    
    
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze