Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Dip śmietanowy z serkiem i cebulą dymką

Dip śmietanowy z serkiem i cebulą dymką
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dip ze śmietany, serka śmietankowego i cebuli dymki. Doskonale nada się na grilla - można maczać w nim na przykład warzywa grillowane.

Składniki

250 g śmietany 18%
250 g śmietany 30%
250 g serka śmietankowego
pęczek cebuli dymki
sól, pieprz i przyprawa typu maggi do smaku

Opis wykonania

Śmietanę 18% i śmietanę 30% oraz ser śmietankowy przełóż do miski i dobrze zmiksuj blenderem. Powstałą masę dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj kilka kropel przyprawy typu maggi. Umyj dymkę i pozostaw jej zieloną część do dekoracji. Resztę cebuli pokrój w kostkę. Posiekaną cebulę dodaj do powstałej wcześniej masy.Przełóż dip do miski i udekoruj posiekanym szczypiorkiem. Porada: Dip smakuje najlepiej, gdy jest dobrze schłodzony. Może być przechowywany w lodówce przez kilka dni.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych