Omlet z jarmużem w chili
4 porcje
Średnie
Omlet z warzywami sezonowymi to szybki pomysł na wiosenną, pyszną, lekką i zdrową przekąskę.
Składniki
2 szt. jajka wiejskie
2 łyżka mleko
4 szt. liście młodego jarmużu
6 szt. pomidorki koktajlowe
1/3 łyżeczka sól morska
1/4 łyżeczka płatki chili
1 łyżeczka masło do smażenia
Omlet z jarmużem
Omlet z jarmużem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Liście jarmużu myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mleko i sól i dokładnie wszystko mieszamy.. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy jajka, na wierzchu układamy liście jarmużu i pomidorki. Posypujemy płatkami chili, patelnię przykrywamy, zmniejszamy ogień i smażymy, do momentu, aż jajka się całkowicie zetną. Podajemy od razu.
Komentarze