Domowa nutella z orzechów laskowych

4 porcje
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
Pyszna i pełna smaku. Świetna zarówno jako dodatek do kanapek jak i na deser.
Składniki
1 szklanka orzechy laskowe
1-1,5 szklanka mleko migdałowe
15 g kakao
2-3 łyżka miód
Domowa nutella z orzechów laskowych
Domowa nutella z orzechów laskowych
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, układamy orzechy na blaszce i pieczemy kilka minut. Wysypujemy orzechy na ścierkę (najlepiej ciemną) i mocno pocieramy żeby większość skórki zeszła. Gdy orzechy ostygną wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki, mleko na początek tylko 1 szklankę. Miksujemy całość na gładką masę. W razie potrzeby dodajemy więcej mleka (zależy jaką chcemy konsystencję).
Komentarze