Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna i pełna smaku. Świetna zarówno jako dodatek do kanapek jak i na deser.

Składniki

1 szklanka orzechy laskowe
1-1,5 szklanka mleko migdałowe
15 g kakao
2-3 łyżka miód

Opis wykonania

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, układamy orzechy na blaszce i pieczemy kilka minut. Wysypujemy orzechy na ścierkę (najlepiej ciemną) i mocno pocieramy żeby większość skórki zeszła. Gdy orzechy ostygną wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki, mleko na początek tylko 1 szklankę. Miksujemy całość na gładką masę. W razie potrzeby dodajemy więcej mleka (zależy jaką chcemy konsystencję).

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych