


Kisiel podany w miseczce ze świeżego kokosa, przygotowany na bazie soku z czerwonych pomarańczy, wody kokosowej i rabarbaru zagęszczony tapioką.
Z pomarańczy wyciskamy sok. W kokosach robimy dziurki i wylewamy wodę do szklanki. Rabarbar kroimy w plasterki. Sok z pomarańczy, wodę kokosową, rabarbar i ksylitol umieszczamy w rondelku i gotujemy, aż rabarbar zrobi się miękki i zacznie się rozpadać. Od czasu do czasu mieszamy. W międzyczasie nacinamy kokosy w 2/3 wysokości na obwodzie i rozłupujemy (ja uderzam młotkiem, kokos powinien pęknąć w miejscu nacięcia i utworzyć miseczkę). Mąkę z tapioki rozrabiamy w 150 mililitrach zimnej wody i dolewamy do rondelka, cały czas mieszając, po chwili całość powinna się. ponownie zagotować, a kisiel zgęstnieć. Nalewamy go do kokosowych miseczek, można przystroić jadalnymi kwiatami i świeżymi ziołami np. miętą. Smacznego