Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Krem z orzechów włoskich na kanapki

Opis wykonania

Propozycja idealna dla miłośników masła orzechowego i kremu orzechowo-czekoladowego.

Lubisz orzechy włoskie? W tej postaci je pokochasz! Delikatny krem do smarowania kanapek ma wszystko, co najlepsze w orzechach. Przygotowywany na zimno zachowuje wszystkie cenne składniki odżywcze i mineralne.

Opis wykonania

Orzechy zalej zimną wodą i odstaw na co najmniej 6 godzin (możesz zostawić je na całą noc). Następnie dokładnie je osusz i usuń skórkę. Obrane orzechy przełóż do blendera lub malaksera. Zmiksuj na gładką masę. Jeśli urządzenie ma problemy możesz dodać olej, by ułatwić mu pracę. Po zmiksowaniu masę orzechową wymieszaj z miodem i solą. Gotowy krem przełóż do słoika i przechowuj w lodówce.

TIP

Miód i sól dodawaj stopniowo i za każdym razem sprawdzaj smak kremu.
Krem orzechowy można wzbogacić dodając do niego cynamon, gałkę muszkatołową, kakao lub karob.