Domowy przecier pomidorowy
 
                                            6 porcji
75 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Domowy przecier pomidorowy według Mateusza Gesslera
Domowy przecier pomidorowy według Mateusza Gesslera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
 
                        Pomidory sparz wrzątkiem i przełóż na sito. Następnie zdejmij skórkę i pokrój w kostkę. Usuń szypułki.
Czosnek posiekaj drobno, a tymianek oddziel od gałązek.
Pomidory przełóż do garnka i gotuj przez 20 minut.
 
                        Dodaj tymianek sól, czosnek, cukier i gotuj jeszcze przez kolejne 5 minut.
Powstały przecier zblenduj. Zmniejsz moc płyty grzewczej i gotuj, aż odparuje płyn.
 
                        Gorący przecier rozlej do słoików i pasteryzuj w garnku przez 10 minut.
 
                                     
                                     
                             
                             
                 
                 
    -thumb.webp) 
                     
                     
                     
     
     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze