Dorsz z masłem i koperkiem
2 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Oboje z mężem uwielbiamy ryby i staram się je robić na różne sposoby
Składniki
50 dkg filet z dorsza
do smaku szczypta sól i pieprz
1/2 szt. sok z cytryny
2 szt. ząbki czosnku
1 szt. koperek
4 łyżka masło
Dorsz z masłem i koperkiem
Dorsz z masłem i koperkiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Filety rozmrażamy, posypujemy z obu stron solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny , nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie blaszkę wyścielamy folią aluminiową, wykładamy filety i posypujemy posiekanym koperkiem. Na filety wykładamy masło starte na tarce o dużych oczkach. Filety wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 C pieczemy około 20 minut bez przykrycia. Podajemy z plasterkami ziemniaków i dekorujemy posiekaną zieloną cebulką
Komentarze