Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 3)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Oboje z mężem uwielbiamy ryby i staram się je robić na różne sposoby

Składniki

50 dkg filet z dorsza
do smaku szczypta sól i pieprz
1/2 szt. sok z cytryny
2 szt. ząbki czosnku
1 szt. koperek
4 łyżka masło

Opis wykonania

Filety rozmrażamy, posypujemy z obu stron solą, pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny , nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie blaszkę wyścielamy folią aluminiową, wykładamy filety i posypujemy posiekanym koperkiem. Na filety wykładamy masło starte na tarce o dużych oczkach. Filety wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 C pieczemy około 20 minut bez przykrycia. Podajemy z plasterkami ziemniaków i dekorujemy posiekaną zieloną cebulką
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 3
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Ja używałam niemrożonego dorsza Ryba pieczona z masłem i ziołami to zawsze fantastyczne danie
Dariaa509
Świetny przepis.
bsylvia
Bardzo dobry dorsz, polecam!