Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mieszanka uczuć z dobrym smakiem :)

Składniki

6 szt. Patison
500 g Mięso mielone z Indyka
200 g Ryż basmati
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
1 łyżka Olej
0.5 szt. Czosnek
1 łyżeczka papryka słodka
1 szczypta Fantazja
1 łyżeczka Pasja
1 garść Uśmiech
1 szczypta Miłość
3 szczypta Wariacja

Opis wykonania

Patisony należy umyć, odkroić wierzch i starannie wydrążyć. Ryż podgotować kilka minut we wrzącej wodzie (musi być jeszcze twardy). Mięso pomieszać z ryżem i przyprawami, dodać szczyptę fantazji, odrobinę pasji i garść uśmiechu. Patisony od środka posmarować oliwą, nadziewać farszem i dodać 3 krople wariacji. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach, na koniec posypać odrobiną miłości i podać z sosem np.: koperkowym, zrobionym z jogurtu naturalnego. Smacznego !

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
ineczka
Też uwielbiam pieczone i faszerowane patisony i nie dość, że doskonale smakują to jeszcze wyglądają pięknie.