Doznaniami nadziany patison
6 porcje
60 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Mieszanka uczuć z dobrym smakiem :)
Składniki
6 szt. Patison
500 g Mięso mielone z Indyka
200 g Ryż basmati
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
1 łyżka Olej
0.5 szt. Czosnek
1 łyżeczka papryka słodka
1 szczypta Fantazja
1 łyżeczka Pasja
1 garść Uśmiech
1 szczypta Miłość
3 szczypta Wariacja
Doznaniami nadziany patison
Doznaniami nadziany patison
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Patisony należy umyć, odkroić wierzch i starannie wydrążyć. Ryż podgotować kilka minut we wrzącej wodzie (musi być jeszcze twardy). Mięso pomieszać z ryżem i przyprawami, dodać szczyptę fantazji, odrobinę pasji i garść uśmiechu. Patisony od środka posmarować oliwą, nadziewać farszem i dodać 3 krople wariacji. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach, na koniec posypać odrobiną miłości i podać z sosem np.: koperkowym, zrobionym z jogurtu naturalnego. Smacznego !
Komentarze