Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Dwuskładnikowy sorbet ananasowo-miętowy z jeżynami

Dwuskładnikowy sorbet ananasowo-miętowy z jeżynami
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mrożony deser z ananasa i mięty bez dodatku cukru podane ze świeżymi jeżynami i listkami mięty

Składniki

1 szt. ananas
2 garść świeża mięta
9 szt. jeżyny

Opis wykonania

Ananas wydrążamy, odcinamy zdrewniałe części, wkładamy do blendera razem z listkami mięty i miksujemy. Odstawiamy do schłodzenia do zamrażarki. Następnie masę wlewamy do maszynki do kręcenia lodów, gdy sorbet jest gotowy nakładamy go do wydrążonego ananasa, lub do miseczek, ozdabiamy młodymi listkami mięty i jeżynami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych