Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Fasolowe łaciate babeczki

Opis wykonania

Delikatne, mięciutkie babeczki dzięki białej fasoli bez bez glutenu i cukru białego.

Fasole namoczyć najlepiej na cały dzień, następnie ugotować do miękkości i obrać. Ugotowaną fasole zblendować (dokładnie) z jogurtem, żółtkiem. Dodać skrobie i proszek do pieczenia. Białka ubić w osobnym naczynku dodając stopniowo ksylitol. Delikatnie połączyć masę fasolową z białkami. Te same czynności wykonać z częścią ciemną dodając kakao wraz ze skrobią. Łyżką na zmianę nakładać masy do sylikonowych foremek na muffinki. Można również do środka i na górę dodać rabarbar. Muffinki piec przez ok 25 minut w 180’. Po całkowitym wystudzeniu delikatnie wyjąć muffiny z foremek kiedy dokładnie wystygną. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej w plastikowym woreczku. Odciąć minimalnie róg woreczka i malować wzory na folii. Następnie umieścić pandy w zamrażarce. Jogurt nakładać na wierzch babeczek wyrównując go nożem. Następnie zanurzać część z jogurtem w mące kokosowej. Wyciągnięte z zamrażarki czekoladowe wzory nakładać na muffiny (uszka można „przykleić” na odrobinę jogurtu).