Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Słodki i zdrowy deser idealny dla łasuchów, którzy chcą być fit

Składniki

100 g mąka kokosowa
30 g sypkie słodzidło
3 łyżka miód/syrop klonowy
5 łyżka płynny olej kokosowy
150-160 g namoczone daktyle
3 łyżka masło orzechowe
100 g rozpuszczona gorzka czekolada

Opis wykonania

Spód: 1. Mąkę kokosową, słodzidło, 2 łyżki miodu lub syropu klonowego i 3 łyżki oleju kokosowego połączyć i wyłożyć cienko spód małej formy, podpiec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 15 minut. Masa: 2. Daktyle, masło orzechowe i 1 łyżkę miodu zblendować na gładką masę i rozsmarować na kokosowym spodzie. 3. Na masę daktylową położyć pokrojonego w cienkie plasterki banana. Polewa: 4. Składniki na polewę-gorzką czekoladę, 2 łyżki oleju kokosowego i 1 łyżkę miodu lub syropu połączyć np. w kąpieli wodnej i polać przygotowaną całość. Ozdobić według własnych upodobań, smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych