Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

FIT DESER: Czekoladowo-kawowe muffiny na bazie fasoli

FIT DESER: Czekoladowo-kawowe muffiny na bazie fasoli
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Jacek Bilczyński ChUxWOdO6UXVA1
Doskonała alternatywa dla wielbicieli muffinek.

Składniki

Na ciasto:
1 puszka czerwonej fasoli
2 jaja
1 banan
2 łyżki karobu
2 łyżki oleju kokosowego
1/2 łyżeczki sody
1 filiżanka espresso
1/2 szklanki ksylitolu
Na polewę (opcjonalnie):
40 g gorzkiej czekolady minimum 70 %
2 łyżki mleka migdałowego
1 łyżeczka karobu
wiórki kokosowe (dekoracja)

Opis wykonania

Wszystkie składniki zblenduj na jednolitą masę. Może to trwać nawet przez 4 - 5 minut, aż do uzyskania puchatej masy.

Przełoż ją do foremek na babeczki i piecz w piekarniku rozgranym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 50 minut.

Gotowe, ostudzone babeczki możesz opcjonalnie polać czekoladą. W tym celu rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę, dodaj do niej mleko migdałowe oraz 1 łyżeczkę karobu.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Jadłam podobne zestawienie, ale ciasto w formie keksówki, muszę wyprobować jak przepis wychodzi w formie muffinek :)
zielone_obloczki
Bardzo smaczne :)
bsylvia
Dobre muffiny czekoladowo-kawowe, polecam!