FIT DESER: Czekoladowo-kawowe muffiny na bazie fasoli
4 porcje
120 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Doskonała alternatywa dla wielbicieli muffinek.
Składniki
Na ciasto:
1 puszka czerwonej fasoli
2 jaja
1 banan
2 łyżki karobu
2 łyżki oleju kokosowego
1/2 łyżeczki sody
1 filiżanka espresso
1/2 szklanki ksylitolu
Na polewę (opcjonalnie):
40 g gorzkiej czekolady minimum 70 %
2 łyżki mleka migdałowego
1 łyżeczka karobu
wiórki kokosowe (dekoracja)
FIT DESER: Czekoladowo-kawowe muffiny na bazie fasoli
FIT DESER: Czekoladowo-kawowe muffiny na bazie fasoli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wszystkie składniki zblenduj na jednolitą masę. Może to trwać nawet przez 4 - 5 minut, aż do uzyskania puchatej masy.
Przełoż ją do foremek na babeczki i piecz w piekarniku rozgranym do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 50 minut.
Gotowe, ostudzone babeczki możesz opcjonalnie polać czekoladą. W tym celu rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę, dodaj do niej mleko migdałowe oraz 1 łyżeczkę karobu.
Komentarze