Frytki z batatów (z sezamem)
2 porcje
25 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Frytki z batatów (z sezamem)
Frytki z batatów (z sezamem)
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Obrane bataty umyj, osusz i pokrój w słupki - tak jak na frytki. Całość przełóż do miseczki z olejem i dokładnie wymieszaj (aby olej pokrył każdy kawałek).
Następnie obtocz je w sezamie i umieść (luźno) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp przyprawami.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Piecz (w rozgrzanym piekarniku) około 15-20 minut w 190-stopniach (w międzyczasie sprawdzaj, czy bataty są miękkie. Czas pieczenia zależy od grubości słupków).
Komentarze