Galaretki pasiaki
6 porcje
120 min
Łatwe
Trochę czasochłonne ale moje dzieci były zachwycone
Składniki
250 g śmietana kremówka
2 szt. galaretka agrestowa
1 szt. galaretka truskawkowa
1 szt. galaretka malinowa
Galaretki pasiaki
Galaretki pasiaki
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1 galaretkę agrestową rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do stężenia. Pozostałe galaretki rozpuszczamy osobno w 1,5 szklance wody i odstawiamy do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Na dno wysokich szklanek wrzucamy kilka malin i zalewamy je połową galaretki truskawkowej, odstawiamy do zamrażalnika aby szybciej stężała. Następnie dodajemy połowę masy śmietanowej znowu odstawiamy do stężenia, wylewamy warstwę galaretki agrestowej. Gdy stężeje wykładamy pozostałą masę śmietanową. Na stężałą masę wykładamy maliny i polewamy resztą galaretki truskawkowej.
Komentarze