Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Galaretki pasiaki

Opis wykonania

Trochę czasochłonne ale moje dzieci były zachwycone

1 galaretkę agrestową rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do stężenia. Pozostałe galaretki rozpuszczamy osobno w 1,5 szklance wody i odstawiamy do stężenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Na dno wysokich szklanek wrzucamy kilka malin i zalewamy je połową galaretki truskawkowej, odstawiamy do zamrażalnika aby szybciej stężała. Następnie dodajemy połowę masy śmietanowej znowu odstawiamy do stężenia, wylewamy warstwę galaretki agrestowej. Gdy stężeje wykładamy pozostałą masę śmietanową. Na stężałą masę wykładamy maliny i polewamy resztą galaretki truskawkowej.

Bosch do kuchni