Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Chrupiąca, bogata w orzechy płatki oraz inne odżywcze dodatki

Składniki

8 łyżek łyżka płatków owsianych błyskawicznych
150 ml soku jabłkowego
2 łyżka pestek dyni
2 łyżka pestek słonecznika
2 łyżka sezamu
1 garść rodzynek
1 garść połówek orzechów laskowych
3 łyżka jagody goji
1 szklanka mleko roślinne do podania

Opis wykonania

Płatki owsiane i siemię lniane zalać ciepłym sokiem jabłkowym i pozostawić do wchłonięcia płynu. Dodać resztę składników i wymieszać dokładnie. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać mieszankę bezpośrednio na papier lub ściskając dłonią utworzyć grudki. Piec z termoobiegiem w temp 150 st przez 30-40 min, wystudzić i przełożyć do szczelnego słoja lub innego pojemnika. Granolę możemy przechowywać około tygodnia. Na śniadanie jeść z dodatkiem mleka roślinnego na ciepło lub na zimno ;)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Bardzo dobry przepis, polecam!