GRANOLA na dobry początek dnia
4 porcje
40 min
Łatwe
Chrupiąca, bogata w orzechy płatki oraz inne odżywcze dodatki
Składniki
8 łyżek łyżka płatków owsianych błyskawicznych
150 ml soku jabłkowego
2 łyżka pestek dyni
2 łyżka pestek słonecznika
2 łyżka sezamu
1 garść rodzynek
1 garść połówek orzechów laskowych
3 łyżka jagody goji
1 szklanka mleko roślinne do podania
GRANOLA na dobry początek dnia
GRANOLA na dobry początek dnia
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Płatki owsiane i siemię lniane zalać ciepłym sokiem jabłkowym i pozostawić do wchłonięcia płynu. Dodać resztę składników i wymieszać dokładnie. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać mieszankę bezpośrednio na papier lub ściskając dłonią utworzyć grudki. Piec z termoobiegiem w temp 150 st przez 30-40 min, wystudzić i przełożyć do szczelnego słoja lub innego pojemnika. Granolę możemy przechowywać około tygodnia. Na śniadanie jeść z dodatkiem mleka roślinnego na ciepło lub na zimno ;)
Komentarze