Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

4 (Liczba ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
ścieramy cukinie na średnich oczkach dodajemy make, jajko, mleko, przyprawy i smażmy placki. następnie podsmażamy kurki z cebulka dodajemy śmietankę.

Składniki

400 g cukinia
50 g maka
1 szt. jajko
50 ml mleko
5 szczypta pieprz
5 g sól
cebulka dymka
500 g kurki
200 g cebula
300 ml śmietana kremówka 30%

Opis wykonania

Cukinię ścieramy na tarce na średnich oczkach dodajemy sól, pieprz, jajko, mąkę, mleko, cebulkę dymkę i wszystko razem mieszamy.

Placki smażymy na patelni. następnie kroimy cebulkę i smażymy na maśle, gdy się ze złoci, dodajemy kurki i dusimy jakiś czas.

Później dodajemy śmietankę kremówkę 30% i doprawiamy solą, pieprzem. Gotujemy, aż sos zgęstnieje. Podajemy placki polane sosem.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Ewusia1222
Bardzo smaczne placki
bsylvia
Duże zaskoczenie, bardzo dobre placki - polecam!