Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Grillowane szparagi z oliwą, cytryną i parmezanem

Grillowane szparagi z oliwą, cytryną i parmezanem

Opis wykonania

Średnie
dla 4 osób

Wegetariańskie danie z myślą o sezonie grillowym.

  1. Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końce.

  2. Oczyszczone szparagi posmaruj oliwą z oliwek.

  3. Warzywa ułóż na rozgrzanym grillu i piecz przez ok. 5 minut.

  4. Co minutę obracaj je, aby się równo przypiekły z każdej strony.

  5. Gotowe szparagi przełóż na talerz i skrop obficie oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

  6. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

  7. Danie zwieńcz płatkami grubo startego parmezanu.

Wasza ocena

Quiz dla smakoszy!

Gdzie i kiedy powstał ruch Slow Food?