Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Mini beza z kremem z serka mascarpone

Mini beza z kremem z serka mascarpone
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealny przepis na wykorzystanie zalegających w lodówce białek,który nie tylko oczaruje smakiem ale również zachwyci wyglądem :)

Składniki

4 szt. Białka
240 g cukier
200 ml Śmietanka 36%
400 g Serek mascarpone
4 łyżka Cukier puder

Opis wykonania

Białka zaczynamy ubijać i powoli dosypujemy cukier. Kończymy ubijanie kiedy całość będzie już bardzo sztywna. Masę wyciskamy za pomocą rękawa cukierniczego na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na krążki o średnicy około 10cm. Bezy suszymy około godziny w 110*C, po wypieku najlepiej zostawić je w piecu na kilka godzin (jednak nie jest to konieczne) Mascarpone, śmietankę i cukier puder wkładamy do misy miksera i ubijamy do powstania kremu. Gotowe blaty bezowe przekładamy kremem i dekorujemy truskawkami. Smacznego !

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych