Gruzińska fasola podsmażana
2 porcje
20 min
Łatwe
Dzisiaj bardzo prosta potrawa i tak łatwa, że już łatwiejsza nie może być :)
Składniki
1 szt. Fasola biała w puszce
1 szt. Papryka czerwona
1 szt. Cebula
3 szczypta Pieprz czarny
1\3 łyżeczka Papryka ostra
2 szczypta Sól
5 łyżka Olej
Gruzińska fasola podsmażana
Gruzińska fasola podsmażana
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Fasolę ugotować na miękko, ale uważać, żeby się nie rozgotowała.
Cebulę drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, zeszklić, następnie dorzucić pokrojona w kostkę paprykę, razem podsmażać aż papryka będzie miękka.
Na patelnię dorzucić fasolę dobrze przyprawić na ostro i na dużym ogniu dobrze podsmażyć.
Danie jest gotowe do podania, udekorować zieleniną.
Komentarze