Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dzisiaj bardzo prosta potrawa i tak łatwa, że już łatwiejsza nie może być :)

Składniki

1 szt. Fasola biała w puszce
1 szt. Papryka czerwona
1 szt. Cebula
3 szczypta Pieprz czarny
1\3 łyżeczka Papryka ostra
2 szczypta Sól
5 łyżka Olej

Opis wykonania

Fasolę ugotować na miękko, ale uważać, żeby się nie rozgotowała. Cebulę drobno posiekać i wrzucić na rozgrzany olej, zeszklić, następnie dorzucić pokrojona w kostkę paprykę, razem podsmażać aż papryka będzie miękka. Na patelnię dorzucić fasolę dobrze przyprawić na ostro i na dużym ogniu dobrze podsmażyć. Danie jest gotowe do podania, udekorować zieleniną.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych