Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jaglak na orzechowo kokosowym spodzie

Opis wykonania

Nie czuć że fit :D

Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy ok. 40 min. Po tym czasie miksujemy je z pozostałymi składnikami na spód. Powstałą masą wykładamy dokładnie spód tortownicy i wstawiamy ją do lodówki. Kasze jaglaną gotujemy na mleku ze słodzikiem do momentu aż kasza będzie miękka i "wypije" całe mleko. Po ugotowaniu dodajemy masło orzechowe i blendujemy całość na gładką masę i odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzoną masę wykładamy na przygotowany spód. Olej kokosowy roztapiamy i łączymy z kakao i słodzikiem. Polewamy nasze ciasto. Można udekorować płatkami migdałów Wstawiamy do lodówki na min. godzinę. (polewa po zastygnięciu chrupie jak magnum:D

Bosch do kuchni