Jajko w koszulce ze szparagami Jakuba Kozaka!
4 porcje
Łatwe
Kulinarna klasyka, czyli jajko w koszulce w połączeniu z chrupiącymi, aromatycznymi zielonymi szparagami to idealne propozycja na letnie śniadanie lub przekąskę.
Składniki
2 jajka
pęczek zielonych szparagów
1 łyżka octu
Jajko w koszulce ze szparagami Jakuba Kozaka!
Jajko w koszulce ze szparagami Jakuba Kozaka!
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. W garnku zagotuj wodę, dodaj odrobinę octu.
2. Zamieszaj energicznie wodę w garnku, wrzuć rozbite jajka.
3. Po ścięciu białka wyciągnij jajka na talerz.
4. Na patelni zblanszuj szparagi.
5. Pokrój szparagi, wyłóż je na talerz.
Szparagi smakują idealnie z sałatką z botwiny oraz bagietką i czosnkiem :)
Smacznego!
Komentarze