Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Jajko w koszulce ze szparagami Jakuba Kozaka!

Jajko w koszulce ze szparagami Jakuba Kozaka!
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kulinarna klasyka, czyli jajko w koszulce w połączeniu z chrupiącymi, aromatycznymi zielonymi szparagami to idealne propozycja na letnie śniadanie lub przekąskę.

Składniki

2 jajka
pęczek zielonych szparagów
1 łyżka octu

Opis wykonania

1. W garnku zagotuj wodę, dodaj odrobinę octu.

Jajko w koszulce ze szparagami Jakuba Kozaka! - zdjęcie 1

2. Zamieszaj energicznie wodę w garnku, wrzuć rozbite jajka.

3. Po ścięciu białka wyciągnij jajka na talerz.

Jajko w koszulce ze szparagami Jakuba Kozaka! - zdjęcie 2

4. Na patelni zblanszuj szparagi.

5. Pokrój szparagi, wyłóż je na talerz.

Szparagi smakują idealnie z sałatką z botwiny oraz bagietką i czosnkiem :)

Smacznego!

 

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
Na szczęście sezon na szparagi powoli już się zaczyna, więc była to idealna okazja na wypróbowanie przepisu :)