Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Z tak rozpoczętym śniadaniem cały dzień będzie znakomity!

Składniki

200 g jeżyny
1 łyżka mąka ziemniaczana
4 łyżka płatki owsiane
1 łyżka miód
4 łyżka jogurt naturalny
1 łyżeczka wiórki kokosowe
1 łyżeczka masło
1 łyżka ksylitol

Opis wykonania

Jeżyny (zostawić kilka sztuk do dekoracji) podgotować w niewielkiej ilości wody, dodać ksylitol i mąkę ziemniaczaną. Powstałą frużelinę ułożyć na dnie szklanki. Roztopić masło z miodem i dodać do tego płatki owsiane. Powstałą masę ułożyć na owocach. Na to ułożyć warstwę z jogurtu naturalnego. Wierzch udekorować jeżynami i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych