Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Jogurtowe lody truskawkowo - malinowe z białkiem (bez cukru)

Opis wykonania

Wiosenne lody, do których nie potrzebujemy świeżych owoców, by uzyskać letni i orzeźwiający smak. Przygotowałam pyszną, malinowo - truskawkową wersję.

baner reklamowy maszynki do mielenia Jogurt naturalny, gęsty, inulinę, odżywkę białkową i stewię umieścić w misce. Zmiksować na gładką masę, by nie było grudek. Dodawać stopniowo 1/2 szklanki mleka, cały czas miksując do uzyskania bardziej puszystej masy. Uruchomić maszynę do lodów i powoli wlewać przygotowaną mieszankę. Pozostawić urządzenie na 35-40 minut do zmrożenia lodów. Po tym czasie wyłączyć maszynę, przemieszać ręcznie masę przy pomocy szpatułki, dodać pozostałe mleko (1/4 szklanki) i jeszcze raz wymieszać. Zostawić na 1-2 minuty, wsypać sproszkowane maliny i połączyć przy pomocy szpatułki. Przełożyć gotowe lody do pojemnika, zamknąć i zmrozić jeszcze przez 1 godzinę. Nakładać gałkownicą namoczoną w wodzie.