Kalafior - brokuły
4 porcje
Średnie
Kalafior i brokuły gotowane w bulionie warzywnym z dodatkiem imbiru.
Składniki
100 g czerwonej cebuli
ząbki czosnku
2 łyżka oleju
300 g kalafiora
300 g brokułów
50 ml wywaru warzywnego
sól
pieprz Cayenne
imbir
Kalafior - brokuły
Kalafior - brokuły
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do formy wraz z rozgniecionym czosnkiem i zalać olejem. Nałożyć pokrywkę i poddusić w podany sposób. Umyć kalafior i brokuły, dodać do kostek cebuli. Podlać wywarem warzywnym. Warzywa doprawić do smaku. Gotować w zamkniętym naczyniu w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać.
Sposób nastawiania:
Podduszenie: mikrofalówka 600 W, 3 minuty.
Gotowanie: mikrofalówka 600 W, 15-20 minuty.
Komentarze