Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Kalafior i brokuły gotowane w bulionie warzywnym z dodatkiem imbiru.

Składniki

100 g czerwonej cebuli
ząbki czosnku
2 łyżka oleju
300 g kalafiora
300 g brokułów
50 ml wywaru warzywnego
sól
pieprz Cayenne
imbir

Opis wykonania

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do formy wraz z rozgniecionym czosnkiem i zalać olejem. Nałożyć pokrywkę i poddusić w podany sposób. Umyć kalafior i brokuły, dodać do kostek cebuli. Podlać wywarem warzywnym. Warzywa doprawić do smaku. Gotować w zamkniętym naczyniu w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać. Sposób nastawiania: Podduszenie: mikrofalówka 600 W, 3 minuty. Gotowanie: mikrofalówka 600 W, 15-20 minuty.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu
Lalaxo
Mniam, mniam ;)
Lalaxo
Dla dziecka przy rozszerzaniu diety fajna propozycja
bsylvia
Bardzo dobry dodatek do obiadu - zdecydowanie polecam!
zielone_obloczki
Polecam ten przepis
Sebastian Majewski
zawsze u mnie na obiedzie kiedy tylko ja gotuje
Lalaxo
Moc witamin. U mnie w domu tych warzyw zabraknąć nie może!