Grillowana kanapka z mozzarellą
3 porcje
35 min
Łatwe
W klasycznej wersji mięso umieszcza się w środku przeciętej bułki do hamburgerów, ja proponuję podrasowanie jej na sposób włoski.
Składniki
500 g mięso mielone
1 szt. średnia cebula
2 szt. ząbki czosnku
200 ml passata pomidorowa
1 szt. papryczka chilli (opcjonalnie)
3 szt. bułka pszenna (np. bagietka lub chleb włoski)
125 g mozzarella
1 garść bazylia
Kanapka Sloppy Joe
Kanapka Sloppy Joe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Wykonanie: Cebulę, czosnek i chilli posiekać, zeszklić na oliwie. Partiami dodawać mięso i przesmażyć, mieszając. Wlać sos pomidorowy, przyprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień i dusić ok 15 minut aż sos zgęstnieje. Bułkę przekroić na pół, opiec do zrumienienia przeciętą stroną na grillu lub pod rusztem w piekarniku. Nałożyć ciepły sos mięsno-pomidorowy, na wierzchu ułożyć porwaną mozzarellę i wstawić do nagrzanego piekarnika na kilka minut – do rozpuszczenia sera. Udekorować świeżą bazylią. www.hashtaginstamom.wordpress.com
Komentarze