Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
W klasycznej wersji mięso umieszcza się w środku przeciętej bułki do hamburgerów, ja proponuję podrasowanie jej na sposób włoski.

Składniki

500 g mięso mielone
1 szt. średnia cebula
2 szt. ząbki czosnku
200 ml passata pomidorowa
1 szt. papryczka chilli (opcjonalnie)
3 szt. bułka pszenna (np. bagietka lub chleb włoski)
125 g mozzarella
1 garść bazylia

Opis wykonania

Wykonanie: Cebulę, czosnek i chilli posiekać, zeszklić na oliwie. Partiami dodawać mięso i przesmażyć, mieszając. Wlać sos pomidorowy, przyprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień i dusić ok 15 minut aż sos zgęstnieje. Bułkę przekroić na pół, opiec do zrumienienia przeciętą stroną na grillu lub pod rusztem w piekarniku. Nałożyć ciepły sos mięsno-pomidorowy, na wierzchu ułożyć porwaną mozzarellę i wstawić do nagrzanego piekarnika na kilka minut – do rozpuszczenia sera. Udekorować świeżą bazylią. www.hashtaginstamom.wordpress.com

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy