Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Grillowana kanapka z mozzarellą

Opis wykonania

W klasycznej wersji mięso umieszcza się w środku przeciętej bułki do hamburgerów, ja proponuję podrasowanie jej na sposób włoski.

Wykonanie: Cebulę, czosnek i chilli posiekać, zeszklić na oliwie. Partiami dodawać mięso i przesmażyć, mieszając. Wlać sos pomidorowy, przyprawić solą i pieprzem, zmniejszyć ogień i dusić ok 15 minut aż sos zgęstnieje. Bułkę przekroić na pół, opiec do zrumienienia przeciętą stroną na grillu lub pod rusztem w piekarniku. Nałożyć ciepły sos mięsno-pomidorowy, na wierzchu ułożyć porwaną mozzarellę i wstawić do nagrzanego piekarnika na kilka minut – do rozpuszczenia sera. Udekorować świeżą bazylią. www.hashtaginstamom.wordpress.com