Karkówka w musztardzie
4 porcje
70 min
Łatwe
3 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Karkówka w musztardzie
Karkówka w musztardzie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso umyj pod zimną, bieżącą wodą, a następnie osusz je. Natrzyj solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
W misce przygotuj marynatę – wklej oliwę, dodaj musztardę, ziarna kolendry, rozmaryn. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Do przygotowanej marynaty włóż mięso. Odstaw na noc do lodówki.
Porada
Soczysta pieczeń jest na wyciągnięcie ręki! Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach pieczonego mięsa i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja pieczeń będzie perfekcyjna.
Następnego dnia mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.
Komentarze