Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Karkówka w musztardzie

Opis wykonania

Soczysta karkówka w marynacie z musztardą i aromatycznymi ziołami – rozmarynem i kolendrą. Tak przygotowane mięso doskonale smakuje w zestawie z pieczonymi ziemniakami, ulubionym sosem i sałatką.

Karkówka w musztardzie - krok 1

Mięso umyj pod zimną, bieżącą wodą, a następnie osusz je. Natrzyj solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.

Karkówka w musztardzie - krok 2

W misce przygotuj marynatę – wklej oliwę, dodaj musztardę, ziarna kolendry, rozmaryn. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Do przygotowanej marynaty włóż mięso. Odstaw na noc do lodówki.

Karkówka w musztardzie - krok 3

Następnego dnia mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.