Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

70 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Soczysta karkówka w marynacie z musztardą i aromatycznymi ziołami – rozmarynem i kolendrą. Tak przygotowane mięso doskonale smakuje w zestawie z pieczonymi ziemniakami, ulubionym sosem i sałatką.

Składniki

1 kg karkówki
4 łyżki musztardy francuskiej
3 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1 łyżka ziaren kolendry
Kilka gałązek świeżego rozmarynu
Sól, pieprz do smaku

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
621 kcal
Tłuszcz
45.5 g
Węglowodany
4.4 g
Błonnik
49 g
Białko
1 g
Sól
3 g

Opis wykonania

1

Mięso umyj pod zimną, bieżącą wodą, a następnie osusz je. Natrzyj solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.

2

W misce przygotuj marynatę – wklej oliwę, dodaj musztardę, ziarna kolendry, rozmaryn. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Do przygotowanej marynaty włóż mięso. Odstaw na noc do lodówki.

Porada

Soczysta pieczeń jest na wyciągnięcie ręki! Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach pieczonego mięsa i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja pieczeń będzie perfekcyjna.



Bosh Logo
Bosh
3

Następnego dnia mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.


Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Idealna na kanapki! Polecam! Najlepiej smakuje w połączeniu z chrzanem!
Nastassia Mamaieva
Polecam podawać z sosem oraz opiekanymi ziemniaczkami 😉pycha 😊
Marta
Bardzo smaczna karkówka, musztarda francuska idealnie tu pasuje.