Karkówka w musztardzie
![Karkówka w musztardzie](https://akademiasmaku.pl/storage/7286/conversions/karkowka-w-musztardzie-4454-single.webp)
4 porcje
70 min
Łatwe
3 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Karkówka w musztardzie
Karkówka w musztardzie
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8486/conversions/5kTcnP6ZVP1NkS-thumb.webp)
Mięso umyj pod zimną, bieżącą wodą, a następnie osusz je. Natrzyj solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8487/conversions/TzQsBD9o1qwT86-thumb.webp)
W misce przygotuj marynatę – wklej oliwę, dodaj musztardę, ziarna kolendry, rozmaryn. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Do przygotowanej marynaty włóż mięso. Odstaw na noc do lodówki.
Porada
Soczysta pieczeń jest na wyciągnięcie ręki! Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach pieczonego mięsa i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja pieczeń będzie perfekcyjna.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8488/conversions/I21T9X5gmvTo6U-thumb.webp)
Następnego dnia mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni.
Komentarze