Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kasza jaglana z musem z mango i dynią

Opis wykonania

Zdrowa wersja puddingu jaglanego z dodatkiem dyni i musu z mango

Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy i gotujemy według przepisu na opakowaniu. Dynię (1/2 małej sztuki) kroimy na mniejsze kawałki i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 20 minut,a następnie miksujemy na puree. Puree z dyni miksujemy blenderem z ugotowaną kasza jaglaną oraz syropem z agawy lub miodem. Jeśli masa jest za gęsta dodajemy po trochu mleka kokosowego do uzyskania odpowiedniej gęstości. Mango obieramy i miksujemy blenderem na gładki mus.Mus z mango opcjonalnie można dosłodzić syropem. Pudding z kaszy i dyni przekładamy do miseczek, na wierzchu dajemy mus z mango i całość posypujemy płatkami migdałowymi

Bosch do kuchni