Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Kasza jaglana z musem z mango i dynią

Kasza jaglana z musem z mango i dynią
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowa wersja puddingu jaglanego z dodatkiem dyni i musu z mango

Składniki

2 łyżka płatki migdałowe
1 szklanka kasza jaglana
3/4 szklanka puree z dyni
1 szt. mango
2 łyżka syrop z agawy

Opis wykonania

Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy i gotujemy według przepisu na opakowaniu. Dynię (1/2 małej sztuki) kroimy na mniejsze kawałki i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 20 minut, a następnie miksujemy na puree.

Puree z dyni miksujemy blenderem z ugotowaną kasza jaglaną oraz syropem z agawy lub miodem. Jeśli masa jest za gęsta dodajemy po trochu mleka kokosowego do uzyskania odpowiedniej gęstości.

Mango obieramy i miksujemy blenderem na gładki mus. Mus z mango opcjonalnie można dosłodzić syropem. Pudding z kaszy i dyni przekładamy do miseczek, na wierzchu dajemy mus z mango i całość posypujemy płatkami migdałowymi.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych