Kasza jaglana z musem z mango i dynią
2 porcje
40 min
Łatwe
2 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Kasza jaglana z musem z mango i dynią
Kasza jaglana z musem z mango i dynią
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy i gotujemy według przepisu na opakowaniu. Dynię (1/2 małej sztuki) kroimy na mniejsze kawałki i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 20 minut, a następnie miksujemy na puree.
Puree z dyni miksujemy blenderem z ugotowaną kasza jaglaną oraz syropem z agawy lub miodem. Jeśli masa jest za gęsta dodajemy po trochu mleka kokosowego do uzyskania odpowiedniej gęstości.
Mango obieramy i miksujemy blenderem na gładki mus. Mus z mango opcjonalnie można dosłodzić syropem. Pudding z kaszy i dyni przekładamy do miseczek, na wierzchu dajemy mus z mango i całość posypujemy płatkami migdałowymi.
Komentarze