Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

80 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Domowe kawowo daktylowe Batony

Składniki

100 g Daktyle suszone
30 g Orzechy nerkowca lub laskowe
15 g Amarantus ekspandowany
20 g Mąka ryżowa
20 g Mąka kukurydziana
1 łyżeczka Kawa rozpuszczalna

Opis wykonania

Daktyle moczymy ok 1 godzinki, orzechy laskowe mogą być nerkowca ,posiekać lub zmielić na drobno. Namoczne daktyle blendujemy z odrobiną wody( po daktylach), dodajemy obie mąki , blendujemy. Mieszamy z orzechami, a na końcu z amarantusem i kawa( sypką) na gładką konsystencję. Sprawdzamy słodkość, jak mało dodajemy np. Miodu/melasy. Przekładamy do mniejszej formy np keksowki , wyrownujemy i do lodówki najlepiej na noc lub na 2 godziny do zamrażalnika. Kroimy na równe Batony.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych