Ketchup domowy
![Ketchup domowy](https://akademiasmaku.pl/storage/7694/conversions/ketchup-domowy-4868-single.webp)
4 porcje
50 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Ketchup domowy
Ketchup domowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/9481/conversions/gA456RLp0VcRZn-thumb.webp)
Pomidory sparz wrzątkiem. Obierz je i pozbaw gniazd nasiennych. Następnie pokrój pozostały miąższ w kostkę i wrzuć do rondla razem z rozgniecionym lekko ząbkiem czosnku.
Dodaj cukier, ocet i przyprawy.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/9482/conversions/KnlIqmYhiUvsdq-thumb.webp)
Całość zagotuj i duś na małej mocy płyty grzewczej do czasu, aż pomidory się rozpadną. Następnie zmiksuj ketchup przy pomocy blendera.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/9483/conversions/X2u6DczKwAnXXK-thumb.webp)
Rondelek postaw na małej mocy palnika i duś ketchup od czasu do czasu mieszając, aż do uzyskania pożądanej, gęstej konsystencji.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/9484/conversions/J911GvwefjsMbi-thumb.webp)
Kiedy ketchup osiągnie idealną konsystencję, jeszcze bardzo gorący przełóż do słoiczków, szczelnie je pozamykaj i po wystudzeniu włóż do lodówki. Ketchup możesz przechowywać nawet miesiąc.
Komentarze