Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Klopsy z czerstwych bułek. masła, cebuli, mleka i pietruszki.

Składniki

czerstwych bułek
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
200-220 ml mleka
mała cebula
1 łyżka masła
pęczka pietruszki
jaja

Opis wykonania

Bułki pokroić w cienkie plasterki, włożyć do salaterki i doprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podgrzać mleko w podany sposób. Polać nim bułki i pozostawić pod przykryciem na 20 minut. Cebulę drobno posiekać i poddusić z masłem w zamkniętym naczyniu w podany sposób. Posiekać natkę pietruszki, wraz z podduszona cebulką i jajami dodać do masy bułkowej i wszystko starannie wyrobić ręką. Uformować kulę, włożyć do naczynia skropić 3 łyżkami stołowymi wody. Nałożyć pokrywkę i gotować w podany sposób. Sposób nastawiania: Podgrzewanie mleka: maks. moc mikrofalówki, ok. 1 minuty. Duszenie cebuli: mikrofalówka 600 W, ok. 3 minut. Gotowanie klopsa: mikrofalówka 600 W, 8-12 minut. Wariant: Uformować Z ciasta 6 knedli bułkowych I gotować w sposób opisany powyżej. Wskazówka:Klops bułkowy wyśmienicie pasuje do pieczystego.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych